lauantai 29. syyskuuta 2012

Kynttilälyhty ontelokuteesta

Voi ihanaa ihanaa, kuinka onnelliseksi teettekään minut!
Useampi uusi lukija on löytänyt tiensä Lankakoriin.

Sydämellisesti tervetuloa iloiseen joukkoon :)Kävin aamusella lauantaisella aamujumpalla serkkuni kanssa. Serkulla on synttärit, joten pitihän hälle jotain pientä muistamista keksiä. Hyvä tilaisuus siis kokeilla virkattua kynttilälyhtyä.

Kynttilälyhty ontelokuteesta
Koukku: 8 mm
Langanmenekki: 165 g

Sisällä on lasinen purkki, joka yltää aivan yläreunaan asti. Pitäisi siis olla turvallinen käyttää.
Saahan lasipurkin toki sisältä poiskin ja tätä voi käyttää korina.

virkattu kori/kynttilälyhty

Reipasta lauantaita :)


9 kommenttia:

 1. Minä tuun aina näihin paasaamaan paloturvallisuudesta... Ylöspäin kapenevat purkit on vaarallisia kynttilänpolttokippoja. Jos purkissa on kapeneva suuaukko, jäävät palokaasut purkkiin pyörimään ja tuloksena pahimmassa tapauksessa räjähdys. Purkki voi muutenkin hajota, koska tuikut kuumenee aika kovasti, eikä ruokakäyttöön tarkoitetut lasipurkit kestä sellaista. Ledituikulla nuo toki ovat hyvin kauniita ja turvallisia :)

  VastaaPoista
 2. Niin ja vielä se, että esim. pilttipurkissa tuikkua poltettaessa steariini kuumenee niin paljon, että saattaa syttyä allaspalo, josta voi tulla kunnon tulipalo.

  VastaaPoista
 3. Totta Heli, oikeiden kynttilöiden kanssa saa kyllä aina olla varovainen.

  Mietin kanssa tuota ylöspäin kapenevien kynttiläpurkkien varottelusta, kun monet purkit, jotka on ihan kynttilöille suunniteltu kapenevat myös ylös päin.

  Tämä sattu oleen purkki, jossa ei kapenevaa kaulaa ollut. Olen kyllä myös niissä kapenevissa isoissa poltellut.

  VastaaPoista
 4. Mieluisa lahja olikin!<3 Ilostuttaa nytkin meidän lauantai-iltaa, muutaman tunnin jo palanut tuikku sisällä,eikä lasi ollut kuumentunut yhtään kun kokeilin:)

  VastaaPoista
 5. Oi Anna ihana kun kävit Lankakorissa <3

  Ja kiva kuulla käyttökokemuksia :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Kauniita käsitöitä teet tottatosiaan!! Tuli mieleeni et osaisitko auttaa minua! Etsin GEDIFRA cashmerino tum.sin Farbe 4802 Partie 120 tietäisitkö mistä voisin saada, kaveri tehnyt lasten villatakkia ja jäi uupumaan 4 kerää! Lupasin kysellä hänelle jos saatais jostain et takki valmistuisi =)T: Ritu

  VastaaPoista
 7. Kiitos Ritu, mukava kun kävit Lankakorissa :)

  Tuolta Gedifraa näyttää löytyvän, mutta ei yhtään cashmerinoa, tai niiden sivut ovat vanhentuneet. Mistähän lanka on alunperin ostettu?

  Tuolla myydään Gedifraa

  http://wolle-aktuell.de/

  VastaaPoista
 8. Kiitos, tais olla kauhavan kangasaitta tai jotain sellaista! Mut oli kysynyt sieltä ja niillä ei lankaa enää ollu =( taitaa olla lopetettu tuote taas kerran!! T: Ritu

  VastaaPoista
 9. Niin se taitaa Ritu olla, harmi juttu.

  VastaaPoista

Kiva kun jätät jäljen vierailusta - kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...