tiistai 29. marraskuuta 2011

Neulottu joulukello

Tämä joulukello valmistui lauantai-iltana, kun teki mieli tehdä jotain jouluista anopille vietäväksi.

Joulukello
Lanka: Novita 7 Veljestä
Puikot: 3 1/2 mm


Neuloin joulukellon kaksinkertaisella langalla. Nopea ja kiva joulukoriste vaikkapa kuuseen.Ja pitäähän joulukellossa kilisevä kulkunen olla.Olishan tämä paikan meiltäki löytänyt :)

maanantai 28. marraskuuta 2011

Lyhty säilykepurkista

Alkusyksystä leivoin persikkapiirakkaa. Huuhtelin lopuksi tyhjän säilykepurkin, jolloin etiketti irtosi. Huomasin, että sieltä altahan paljastui kaunis purkki. Ei muuta kun tuunausideoita miettimään.


Kokeilin ensin tehdä porakoneella reikiä purkkiin. Reikää ei tullut, vaan terä työnsi purkkia kasaan. Niinpä otin naisellisen vasaran ja pikkunaulan käteen, ja niin alkoi reikiä syntymään.


Lopuksi maalasin purkin kiiltävällä valkoisella spraymaalilla. Näin sain etupihan pikkupöydälle kauniin lyhdyn.Alkusyksystä maalasin myös vanhan, harmaan, ruosteisen lyhdyn samalla kiiltävällä spraymaalilla. Irrotin vain lasit, ja sprayasin rungon. Aika nopeasti sain pikkurahalla "uuden" lyhdyn :)

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Virkatut joulukortit

Ihanaa ensimmäistä adventtia. Joulun lähestymisen kunniaksi esittelen teille jouluna 2009 lähetettyjä joulukortteja. Kovin hyviä kuvia en ole näistä ottanut, mutta onneksi jotain kuitenkin.

Joulutunnelmaa

Vietin tuolloin monen monta iltaa sohvan nurkassa virkaten. Lähes jokaiseen korttiin virkkasin erilaisen kuvion. Ohjeita löytyi valtavasti, ja osa on omasta päästä. Kiinnitin virkatun kuvion pahviin kaksipuoleisella ohuella teipillä, ja leimasin vielä hyvät joulut.

Virkatut kuviot

Nämä oli aika työläät tehdä, mutta sitäkin ihanampi sitten lähettää tärkeille ihmisille.

Joulukortit

Rauhallista adventtia :)

jouluakoristelua viime vuodelta

torstai 17. marraskuuta 2011

Kauniit tossut vauvalle ja tuttikortti

Neuloin kauniit tossukat lahjaksi ristiäisiin. Novita kevään 2009 lehdessä on useat tossujen ohjeet. Lehdessä nämä on "vaalenpunaiset tossut".Nämä on niin hirmuisen suloiset ja kauniit.

Neulotut vauvan tossut (Novita kevät 2009)
Lanka: Novita Wool
 luonnonvalkoinen (010)
Puikot: 3 mm
ihanat palluratossukat

Tossut paketoituna ja mukana tuttikortti.

ristiäisiin


keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Isänpäiväkortteja


Oman iskän lisäksi isänpäiväkortit askartelin Papalle ja Appiukolle.

Kortti hirvimiehelle

Papalle isänpäivänä

Tässä vielä kortit yhteiskuvassa.
Neulottu kirjanmerkki iskälle

Oli siskoni kanssa puhetta isänpäivästä. Hän kertoi ostavansa iskälle kirjan. Tästä sain idean omaan lahjaani, sehän on tietenkin kirjanmerkki. Jonkun verran löytyi valmiitakin ohjeita kirjanmerkkeihin. Melkein kaikki näytti olevan virkkaamalla tehtyjä. Halusin kuitenki neuloa omani, ja niin keksin tämän yksinkertaisen mallin.


Valitsi ohuen langan ja pienet puikot. Kovin paksu kirjanmerkki ei ole käytännöllinen. Viimeistelin kirjanmerkin vielä virkkaamalla sivut siisteiksi ja prässäämisen jälkeen kiinnittin napin ja punotut narut alareunaan.

Neulottu kirjanmerkki
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 2 1/2 mmIskä sai teemaan sopivan kortin.

kortti iskälleJa tässä lahja vietäväksi :)

isänpäivänä

perjantai 11. marraskuuta 2011

Kortti kastepäivänä

Kavereiden vauva sai ristiäislahjaksi aiemmin postaamani peiton ja pupun. Paketin kruunasi tämä suloinen kortti, jossa on pienet tossut.

tossukortti kastepäivänä

Olkoon onni osanasi
elämäsi retkellä
pieni nalle vierelläsi
rutituksen hetkellä


 

 Sellofaaniin pakattu lahja on nätisti esillä.Mukavaa syksyistä perjantaita rakkaat lukijat :)

Neulottu pikkupupu

Tämä suloinen pupu valmistui kirjasta Unileluja, pehmoeläimiä & nukkeja. Väriksi valitsin samoja sävyjä kuin ohjeessakin, muutin vain järjestystä.

Pikkupupu
Lanka: Gjestal Maija
vihreä (211), punainen (209), oranssi (239)
Puikot: 3 mm

Tällaisia leluja oli minullakin pikkuisena. Juuri pieneen käteen sopiva pupunen.Tuo kirja on täynnä toinen toistaan suloisempia ohjeita. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille, jotka haluavat tehdä kauniita leluja :)

torstai 10. marraskuuta 2011

Kaunis neulottu peitto vauvalle

Vauvan peittoihin, ja peittoihin yleensä löytyy valtavasti ohjeita. Tällä kertaa en vain löytänyt mieleistä. Niinpä sovelsin oman mallini. Idean sain Novitan Talvi 2009 lehden peitosta.

Lanka: Novita Mambo
vaaleansininen
Pyöröpuikot: 80 cm, 8 mm

Tässä peiton pintaa.Pidän valtavasti vauvan peitoista. Mukava antaa lahja, jolle on varmasti käyttöä. Tämän kokoinen peitto käy niin lattialle kuin vaunuihin, ja esim. autoon matkustamisen ajaksi. Oli tarkoitus mitata peitto, mutta ehdin pakata sen ennen kun muistin koko asiaa. Tämä on sellainen näppärän kokoinen  :)


keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Isolla koukulla virkattu tiskirätti

Heipä hei uudelle lukijalleni, ja tervetuloa :)

Huh, oon tässä tunteroisen käynnistellyt tätä meidän tekniikan ihmettä, eli tietokonetta. Miten voikin olla näin takkuista! Meinasin jo heittää tämän parvekkeelta alas, mutta onneks alla on hieno uusi terassi, joten en sitten viittiny tehä siihen lommoja :) Postattavaa olis, mutta minun hermoja ei olla tehty niin kestäviksi, että tätä  konetta jaksaisi jatkuvasti käynnistellä. Jos nyt jotain yrittäisi.

Aiemmin tekemäni tiskirätit on ollu kovassa käytössä. Olemme oikeastaan siirtyneet keittiössä kokonaan itse tehtyihin rätteihin, joten tarvetta lisäluutuille on. Tein aiemmin siskolleni rätin Luxus Cottonista. Hän meinasi, että lanka on hyvä, mutta rätti voisi olla ilmavampi. Niinpä valitsin isomman koukun ja koukkasin meille rättisen.

Lanka: Novita Luxus Cotton
pinkki (578)
Koukku:6 mm

Tämä on huomattavasti aikaisempia ilmavampi, ja helpompi puristaa kuivaksi. Seuraavan rätin kokeilen kuitenkin asteen pienemmällä puikolla. Tämä on nimittäin ehkä jo liiankin ilmava :)
Nyt alkaa olla verenpaine sen verran koholla, että parempi jatkaa myöhemmin. Tässä, ei mitenkään asiaan liittyvä, mutta verenpainetta mukavasti laskeva kuva, fiilistelyä kesälomamatkalta :)

siskon kanssa


Niin, sehän piti viel mainita, että kun seuraan paljon blogeja, niin olen huomannut, että mielekkäin tapa kommentointiin on, kun kommentit avautuvat uuteen ikkunaan. Näin lukemani postaus säilyy takana, eikä sivuilla tarvi pomppia ees taas. Niinpä vaihdoin tänne Lankakoriinkin kyseisen kommentointimallin. Toivottavasti te, rakkaat lukijat, myös pidätte tästä mallista.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...