torstai 23. kesäkuuta 2011

Kortti kihlaparille

Tässäpä lupaamani postaus kortista kihlaparille.

Kun silmäni mä auki saan ja sinut siinä nään mä ihan lähelläin
Niin lämpimänä vasten oot sä minun kylkeäin
siihen mä jään
Sä tuot niin hiljaa kätes kädellein
Sanot kultasein, mä näin tahdon olla vainTämän myötä onkin mukava toivottaa rentouttavaa Juhannusta kaikille :)keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Virkatut sydänmagneetit

Siskoni meni viime viikolla kihloihin, ihanaa <3 Niinpä lähetin onnittelukortin heille, ja kuoreen sujautin pari sydänmagneettia. Kortinki kuvasin, mutta kamera ei ole nyt ulottuvilla. Postaan sen hieman myöhemmin.

Lanka: Novita tennessee
pinkki  (580), vaaleanharmaa (440)
Koukku: 3 mm

Virkatut magneetin on aika kivoja :)

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Virkattuja kukkamagneetteja

Tein aiemmin neulotun kukkaruukun koristeeksi kukkasen. Tästä sain idean, että kukkasia voisi virkata magneeteiksi. Liimasin pyöreän magneetin virkattuun kukkaseen. Nämä tein Novitan tennesseestä. Lankanahan voi käyttää mitä vain.Harmaan kukkasen ohjetta katsoin täältä.

Lanka: Novita tennessee
pinkki (580), vaaleanharmaa (440)
Koukku: 3 mm

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Neulotut tossut

Kesän Novitaa selaillessa, nämä tossut oli taas sellaiset jotka "täytyy tehdä" :) Ja tässäpä ne sitten ovat. Aluksi piti keskittyä, että kaksinkertaisella langalla neuloessa molemmat langat pysyivät mukana. Kun tähän tottui, oli tossut aika helpot ja nopeat tehdä.

Neulotut tossut (Novita Kesä 2011)
Lanka:  Novita tennessee
 pinkki (580)
Puikot: 4 mm


Minulla oli jo langat neutraalin värisiin, eli siis tennesseen beigeä. Kun hain lankakorista langat, niin käsiin tarttuikin pinkit kerät ;) Niinpä tossuni ovat ihanan pirteät! Ensimmäisen tossun kantapohjaa ompelin kasaan pariin otteeseen, ennen kuin se asettui hyvin jalkaan. Tossut on mukavan jämäkät.


sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Virkattu kukkaruukun päällinen

Sain pääsiäisen aikaan anopilta suloisen kukkoruukun. Pääsiäisen jälkeen olen pitänyt sitä olkkarin pöydällä kukot seinään päin. Koko ajan ne on kuitenkin häirinneet, koska eivät ole enään vuodenaikaan sopivia. Niinpä tekasin siihen päällisen.


Tässä alkuperäinen ruukku:Sovitin välillä päällistä ruukkuun. Sieltä ne kukkoset vielä kurkistelee :)Lopuksi tein vielä kukan koristamaan päällistä. Nappi kruunaa kokonaisuuden.


Lanka: Novita Tennessee
Koukku: nro 3 1/2
Nyt on ruukun ilme päivitetty! Ruukku sopii muuhun sisustukseen ja kukkoset on piilossa :)

Neulottu tiskirätti

Ensimmäinen tiskirättini on valmis :) Tää on niin kaunis, ettei melkein raaskinut pöytiä alkaa pyyhkimään. En ole vielä kovin useasti ehtinyt tätä käyttää, mutta ensimmäiset käyttökokemukset on ihan ok. Kastellun rätin saa puristeltua sopivan kuivaksi, eikä siis jätä pöytiä märäksi.

Neulottu tiskirätti (Novita Kesä 2010)
Lanka: Novita Olivia
Puikot: 3 1/2 mm

Jätin reunavirkkauksen tekemättä. Kun rätti oli reunaa vaille valmis, huomasin ettei se kaipaa enään mitään lisää. Tässäpä vielä käytetty tiskirätti  kuivumassa.Tämä on kiva lahjaidea :)

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Neulottu tyyny

Huh, tyyny on valmis ja "ehdin" sen jopa tännekin saada. Äiti siis ihastui aiemmin neulomiini tyynyihin, ja halusi samaa tyyliä. Äitienpäiväksi piti valmistua ihana tyyny isoveljestä, mutta se valmistui hieman myöhässä. Tähän vaiheeseen sen sain äitienpäiväksi, ja silloin annoinkin pakattuna keskeneräisen tyynyn.


Pitkän etsimisen jälkeen löysin kivan ohjeen Tiipin blogista. Muunsin ohjetta niin, ettei siihen tullut nappeja. Tässäpä valmis tyyny.


Lanka: Novita Isoveli
meleerattu ruskea (067)
Pyöröpuikko 80 cm 5 1/5 mm


Muutaman kerran yritin aloittaa tyynyä lukemalla ohjetta. Lopulta päädyin piirtämään sen ruutupaperille. Olen aiemminki huomannut, että kaaviosta on helpompi tehdä kuin sanallisesti kerrotusta. Tässä tapauksessa vielä katsoin samalla telkkaria ja kuuntelin miehen juttuja, mitkä saattoivat vaikuttaa siihen, ettei silmukat heti menneet oikein puikoilla.

Novitan isoveli on kyllä hyvä tyynylanka. Aiemmin tekemäni tyynyt temposta ovat lörpsähtäneet ja olenki miettiny miten saisin ryhtiä niille. Yksi vaihtoehtohan on ostaa sisälle isompi tyyny, esim 50x50. Muita vaihtoehtoja pitää miettiä vielä. Tämä tyyny on selvästi ryhdikkäämpi ja uskon sen säilyttävän muotonsa myös käytössä.Vihdoin ja viimein äiti sai tyynynsä :)

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Nallekortti 1-vuotiaalle

Sieltä se nalle kurkistelee 1-vuotiaan tyttösen kortista.Sukat on sillä makkaralla
ja lentää se päivänkakkaralla
ja kylpee yhdeksän pilven alla
ja pupuja sillä on pöydän alla
ja perhonen korvanlehdellä


On ollu ihanan lämmin päivä tänään. Jokohan se kesä tekis tuloaan :)

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Tunnustus

Sain Neule-Kirpulta tunnustuksen, kiitos :) Nyt pitäisi näin perjantai-illan kunniaksi kertoa kahdeksan asiaa itsestä, hmmm aika vaikeaa. Noh kokeillaanpas...
Yllättävää kyllä, mutta rakastan käsitöitä ;) Ihana saada omilla pikku kätösillä jotain aikaiseksi. Ja vielä ihanampaa on, kun näillä näperryksillä voi ilahduttaa perhettä ja ystäviä.

Rakastan myös liikkumista ja muiden liikuttamista. Ohjaan tällä hetkellä alle kouluikäisten liikuntaryhmiä, ja mahtuu mukaan myös lasten kanssa liikkuvia aikuisia. Olen ohjannut nyt 11 vuotta, ja vuosiin mahtuu ihania hetkiä pienten ja vähän isompienkin lasten ja lastenmielisten aikuisten kanssa.

Liikunta onkin hyvä vastapaino työlleni. Työskentelen insinööritoimistossa suunnitteluinsinöörinä, ja työ on enimmäkseen tietokoneella istumista.

Tykkään sisustaa kotia. Pienikin muutos sisustukseen piristää päivää kummasti, varsinkin jos sen on itse näpertänyt.

Koti on ihana paikka, mutta viihdyn myös mökillä. Haaveena onkin saada joskus ihan ikioma mökki, ja mieluiten veden ääreltä :)

Perhe ja ystävät ovat kaikki kaikessa, ja laatuaika heidän kanssa on parasta mitä tiedän <3

Minulla on kolme ihanaa siskoa. Yksi isosisko ja kaksi pientä. Kaikki ollaan tosin jo täysikäisiä, joten ei ihan pieniä pikkuliskotkaan ole ;)

Mitäs vielä... Tänään olen tuunaillut pajusta tehtyjä kukkalaatikoita. Ne muuttuivat käsittelyssä ruskeista vaaleiksi, ja toosi hienoja tuli :)


Nyt taidan mennä keinutuoliin neulomaan, ja miehen seuraksi jalkapalloa katsomaan.Ihanaa viikonloppua!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...