sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Neulotut tossut

Kesän Novitaa selaillessa, nämä tossut oli taas sellaiset jotka "täytyy tehdä" :) Ja tässäpä ne sitten ovat. Aluksi piti keskittyä, että kaksinkertaisella langalla neuloessa molemmat langat pysyivät mukana. Kun tähän tottui, oli tossut aika helpot ja nopeat tehdä.

Neulotut tossut (Novita Kesä 2011)
Lanka:  Novita tennessee
 pinkki (580)
Puikot: 4 mm


Minulla oli jo langat neutraalin värisiin, eli siis tennesseen beigeä. Kun hain lankakorista langat, niin käsiin tarttuikin pinkit kerät ;) Niinpä tossuni ovat ihanan pirteät! Ensimmäisen tossun kantapohjaa ompelin kasaan pariin otteeseen, ennen kuin se asettui hyvin jalkaan. Tossut on mukavan jämäkät.


7 kommenttia:

 1. Nätit ja pirteän pinkit! Pitääpä harkita, jos vaikka itsekin värkkäisin samanlaiset!

  VastaaPoista
 2. Onpas nätit tossut, hyvä värikin! Tämä luo uskoa siihen, että saisin nuo itsekin vielä onnistumaan! :)

  VastaaPoista
 3. Piti vielä kysyä, että osaatko sanoa teitkö tuon pohjan ompelemisen kanssa jotain erityisiä huomioita kun sait sen lopulta onnistumaan? Mulla tossuun tuli tosiaan ikään kuin kaksi kantapäätä :D Ei menny ihan putkeen.

  VastaaPoista
 4. Todella kivan näköiset tossut! Osaisitko sanoa, että pystyisikö noita tossuja tekemään myös tavallisesta 7 veljestä langasta, vai onko tuo tennessee parempi valinta? :)

  -Anna

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaunis kommenteista :)

  Ihalaiska: Suosittelen, nopeasti tuli ja on kauniit :) Väri on tämänhetkinen suosikkini vähän kaikessa!

  Notto: Kannattaa kokeilla vielä, aika jämäkästi saa vain neuloa ko kahta lankaa neuloo yhtäaikaa :) Mulla tuli kans ensin ns. kaksi kantapäätä, mutta sitten aloitin pohjan ompelun kärjestä ja kantapäähän tein vain pienet haarat. Ohjeessahan oli muistaakseni haarat 5 cm, näissä ehkä 2 cm. Kokeile jalkaan kun olet ommellut pohjaa jonkin matkaa :)

  Anna: Luulen että tennessee on parempi, nämähän tehdään kaksinkertaisella langalla. Näin kesällä varsinki tennessee on mieluisampi paljaassaki jalassa :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä :) Mä aloitinkin ompelun kärjestä, mutta tein kyllä ne 5 cm haarat, mitä ohjeessa käskettiin. Pitääpä siis vielä kokeilla vähän lyhyemmillä!

  VastaaPoista
 7. Oleppas hyvä :) Ei muuta ko vielä kokeilemaan!

  VastaaPoista

Kiva kun jätät jäljen vierailusta - kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...