keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Neulottu tyyny

Huh, tyyny on valmis ja "ehdin" sen jopa tännekin saada. Äiti siis ihastui aiemmin neulomiini tyynyihin, ja halusi samaa tyyliä. Äitienpäiväksi piti valmistua ihana tyyny isoveljestä, mutta se valmistui hieman myöhässä. Tähän vaiheeseen sen sain äitienpäiväksi, ja silloin annoinkin pakattuna keskeneräisen tyynyn.


Pitkän etsimisen jälkeen löysin kivan ohjeen Tiipin blogista. Muunsin ohjetta niin, ettei siihen tullut nappeja. Tässäpä valmis tyyny.


Lanka: Novita Isoveli
meleerattu ruskea (067)
Pyöröpuikko 80 cm 5 1/5 mm


Muutaman kerran yritin aloittaa tyynyä lukemalla ohjetta. Lopulta päädyin piirtämään sen ruutupaperille. Olen aiemminki huomannut, että kaaviosta on helpompi tehdä kuin sanallisesti kerrotusta. Tässä tapauksessa vielä katsoin samalla telkkaria ja kuuntelin miehen juttuja, mitkä saattoivat vaikuttaa siihen, ettei silmukat heti menneet oikein puikoilla.

Novitan isoveli on kyllä hyvä tyynylanka. Aiemmin tekemäni tyynyt temposta ovat lörpsähtäneet ja olenki miettiny miten saisin ryhtiä niille. Yksi vaihtoehtohan on ostaa sisälle isompi tyyny, esim 50x50. Muita vaihtoehtoja pitää miettiä vielä. Tämä tyyny on selvästi ryhdikkäämpi ja uskon sen säilyttävän muotonsa myös käytössä.Vihdoin ja viimein äiti sai tyynynsä :)

7 kommenttia:

 1. Nätti on tyyny, äitisi on varmaan tyytyväinen!

  VastaaPoista
 2. Tyyny on kotiutunut hyvin vihreiden kesäkavereidensa kanssa olohuoneen sohvalle :) Kaunis tyyny!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Eija :) On ihana kyllä tämä tyyny, ja sopi niin hyvin äitin ja isin olkkariin!

  VastaaPoista
 4. Yritin äsken jättää kommenttia, mutta se ei tainnut onnistua. Noh, jos tulee kommentti kahteen kertaan niin älä ihmettele.

  Mutta siis tyyny on oikein hieno! ja hyvä idea jättää napit pois. Olen huomannut, että tyyny toimisi paremmin käytössä ilman nappeja (ei siis venyisi niin paljon). Kiitos, kun ilmoitit, että käytit ohjetta!

  VastaaPoista
 5. Kiva kun kävit Tiipi :) Bloggeri on jonkun aikaa sekoillut kommenttien kanssa. Juu mulla on olkkarissa pari napillista tyynyä, ja seuraaviin harkitsen vakavasti nappien pois jättämistä, kun toisaalta ne on niin kivat. Kiitos vielä kivasta ohjeesta :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätät jäljen vierailusta - kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...