torstai 31. maaliskuuta 2011

Polvisukat

Raitaa raitaa.... Ihanat polvisukkani valmistuivat tosi nopeasti. Sunnuntaiaamuna otin ensimmäisen sukan puikoille ja ennen iltaa oli se olikin jo valmis. Toinen sukka valmistui myös suht nopeasti tässä viikolla töiden ja harrastusten lomassa.

Neulotut naisen polvisukat (Novita Kevät 2011)
Lanka: Novita 7 veljestä Raita
harmaa-luonnonvalkoinen-ruskea (896)
Puikot: 3 1/2 mm

Takana kiemurteleva palmikko on kiva yksityiskohta sukissa. Tämä sukka jäi ensimmäisenä mieleeni Kevään Novitasta, sekä malli että väri miellyttivät. Kyllä on ihanaa kun jalassa komeilee näin hienot sukkaset.Palmikko oli kiva ja nopea tehdä. En käyttänyt apupuikkoa vaan neuloin ensin eteen tulevan silmukan (eli "hyppäsin" yhden silmukan yli), jonka jälkeen neuloin taakse tulevan silmukan. Vasta kun molemmat palmikkosilmukat oli neulottuna, "vapautin" ne puikolta. Hmmm aika sekava selitys, mutta tämä nopeutti huomattavasti sukan tekemistä :)Ai niin, ohjeessahan oli erilainen kärkikavennus, mutta teinpäs sen kummempia ajattelematta tämän, mitä olen nyt viime aikoina käyttänyt :)Sainpas uudet lempisukkani ;)


6 kommenttia:

 1. Kiitos, kyllä kelpaa tallustella :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! Ei ihme ettet malttanut jättää pitkäksi aikaa puikoille :)

  VastaaPoista
 3. Niinpä, ne valmistui kuin itsestään ko alkuun pääsi ;D

  VastaaPoista
 4. Upeat sukat! Kertoisitko, miten olet tehnyt nuo kärkikavennukset? Tuleeko sukasta jalan muotoinen ja oikeasta ja vasemmasta sukasta siis erilainen?

  t. Marja
  pampelmusel@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Marja, Kuvassa kieltämättä näyttää, että sukat on tehty oikean ja vasemman jalan mukaan, näin ei kuitenkaan ole. Laitan kärkikavennuksesta lisää sähköpostiisi :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätät jäljen vierailusta - kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...