torstai 3. maaliskuuta 2011

Miehen pipo

Neuloin aiemmin naisen pipon, josta esittelen tässä "miehen pipo"-version.

Lanka: Gjestal Maija Space
Puikot: 3 1/2 mm, 6 mm
Alkuun neuloin 120:llä silmukalla 1 o, 1 n joustinta puikoilla 3 1/2 mm. Sovitin miehen päähän sitä naisen pipoa, ja aikalailla oli soppeli jo sekin versio. Neuloin kuitenkin aavistuksen löysempää tämän, kuin tuossa naisen pipossa.

Resorin jälkeen vaihdoin isommat puikot. Palmikko-osuus on neulottu 6 mm puikoilla.Väsäsin jotain muistiinpanoa palmikko-osuudesta. Eli neuloin 10 silmukan mallikertaa, ensin kerrokset 1-7, ja sitten kerroksia 3-7, kunnes palmikon korkeus oli noin 15 cm. Kun olin viimeksi neulonut kerroksen 4, aloitin kavennukset. Kavensin samaan tyyliin kuin naisen versiossa, eli ensimmäisen kavennuskierroksen neuloin 2 oikein yhteen, 2 nurin yhteen. Näin kierroksella vähentyi 60 silmukkaa ja jäljelle jäi 60. Tämän jälkeen neuloin 1 o, 1 n joustinta neljä kerrosta. Toisen kavennuskerroksen sekä loppupipon tein kuten alkuperäisessä ohjeessa.Tässä pipo koko komeudessaan:
Piposta tuli tosi kiva, se istuu hyvin päähän ja jälleen lanka teki mukavasti kuviota pipoon.

Nämä pipot on kyllä kivoja ja monikäyttöisiä. Pitkän resorin ansiosta pipoa voi muokata vaikka miten päähän soppeliksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät jäljen vierailusta - kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...