torstai 10. maaliskuuta 2011

Kärjestä aloitetut tossukat

Olin taas lankaostoksilla Pienessä Lankapuodissa, kun näin tämän ihanan Janne langan. Ei ole uutta, että sillon tällöin langoista tulee mieleen siskoni, joka asustelee Helsingissä :) Pari kerää Jannea lähtikin mukaan ja mielessä oli tehdä tossut siskolle lähestyvien synttäreiden kunniaksi.

Muistin jemmanneeni ihanan tossuohjeen joskus netistä, ja päätinkin kokeillä sitä. Noh ohje oli jotenkin kumma, tai sitten sitten lukijassa oli vika. Aloitus sujui hyvin, mutta ymmärrykseni ohjeeseen loppui ja päätinkin kokeilla sukan aloittamista kärjestä. (Uurastin kuitenkin ensin aloittamani tossun loppuun, mutta se tarvitsee ihan oman postauksensa.) Olen jo jonkin aikaa halunnut kokeilla kärjestä aloitettua sukkaa, joten nyt tuli oiva tilaisuus. Ohjetta tekniikkaan katsoin Ullasta.

Kärjestä aloittaminen oli mukavaa vaihtelua

Ullan ohje oli silmukkoineen juuri sopiva jalkaani. Halusin tossukasta jalanmyötäisen, toivottavasti istuu myös siskolleni :)

Tossun alkua oli helppo kokeilla jalkaan.


 Halusin tehdä tossut, joten sanon näitä tossuiksi, vaikka taitavat olla sukkien ja tossujen rajamailla :)Jalkaterän neuloin 44:llä silmukalla (11 s puikolla) ja kantalapun aloitin kun teräosa oli noin 16 cm. Varreksi neuloin sileää 20 kerrosta.

Tossukat
Lanka: Gjestal Janne Spase
Puikot: 3 1/2

Loppujen lopuksi tein siis myös ne ensiksi aloitetut tossut loppuun, niistä kerron myöhemmin lisää.

10 kommenttia:

 1. Hienosti on tossut onnistuneet! Ja Janne-lanka on hyvänlaatuista ei nimittäin nyppyynny. Itse vasta suunnittelen kärjestä aloitettujen sukkien tekemistä ;-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kovasti liskoseni! Hyvät, sopivat ja ihanat ovat. Olen kulkenut koko talven kotona viime vuotisissa synttärisukissa, nyt saan nämä niille kaveriksi :) Katoinkin, että oot alottanu kärjestä, oikein päättelin, ei ole neulontatauko vienyt kaikkea ymmärrystä asiasta ;)

  VastaaPoista
 3. Ihalaiska: Tämä onkin kivaa vaihtelua sukkien tekoon. Oon kyllä tyytyväinen lankaan, hyvä kuulla ettei se myöskään nyppyynny :)

  Maria: Kiva että on mieleiset, tykäistyin itsekki noihin tossukoihin. Aivan oikein hoksattu tekotapa ;)

  VastaaPoista
 4. Kauniit tossut ja tuo Janne lanka on kyllä hyvä laatuista. Pitäisi joskus kokeilla tuota kärjestä aloitettua sukkaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Neule-Kirppu! Lanka ja tekotapa on molemmat kyllä itselle mieleiset :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat tossukat!!! Erityisen kaunis tuo reuna, kun se rullaantuu!! Janne on kyllä ihanaa lankaa! Minäkin tein siitä tossut ja on tosi hyvässä kunnossa vieläkin!

  VastaaPoista
 7. Eikö olekki :) Roina, rullaantuva reuna ehkäpä just erottaa nämä sukista, sainpa halutut tossukat niiden ansiosta ;)

  VastaaPoista
 8. Kivat tossut, mäki oon tehnyt nyt yhdet kärestä alotetut sukat ja kiva tekniikka se on. Kesken on nyt ihan normisukat, mutta tuota tekniikkaa pitää käytää useimminkin.

  VastaaPoista
 9. Tykästyin Teppana tuohon kärestä aloittamiseen niin, että seuraavat on jo suunnitteilla. Se ohje mitä oon ajatellu onki sinulle tosi tuttu ;)

  VastaaPoista

Kiva kun jätät jäljen vierailusta - kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...